Botox

Vad är botox?

Botox är ett muskelavslappnande medel som används inom medicinen för att behandla olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Botoxet kan även påverka svettkörtlarna så att svettproduktionen minskar.
När det injiceras i urinblåsans vägg påverkar medlet används också för att avhjälpa tex urinläckage. Det kan även på något sätt blockera smärtsignaler som indirekt kan hjälpa mot utveckling av migrän.

Priser och abonnemang

Vi kan som första klinik i Växjö erbjuda dig botox- och fillersbehandlingar till ett reducerat pris om du väljer att teckna ett abonnemang med oss. Detta innebär att du delar upp dina skönhetsbehandlingskostnader per månad under hela året.

Botoxabonnemanget gäller i 1 år och man får en behandling var 3:e månad med möjlighet till touch up 2 veckor efter injektionbehandlingarna.

Vi kan efter en konsultation skräddarsy ett abonnemang som passar just dig.

Nedan kan ni se våra behandlingsalternativ för botox samt jämföra deras ordinarie och abonnemangspriser.
Abonnemangspriserna beräknas utifrån per område. Nedan finns bilder och förklaringar till samtliga områden.

OBS! Käkmuskulaturerna som orsakar tandgnissling beräknas själva som 2 områden pga att de kräver mycket material för en korrekt behandling av tandgnissling med god effekt.

1 område

Ord.pris: 1 650kr/behandling

Abonnemangspris: 480kr/månad (under 1 år)
1 440kr/behandling, du sparar 840kr per år med abonnemang.

2 område

Ord.pris: 2 700kr/behandling

Abonnemangspris:  800kr/månad (under 1 år)
2 400kr/behandling, du sparar 1 200kr per år med abonnemang

3 område

Ord.pris: 3 500kr/behandling

Abonnemangspris:  985kr/månad (under 1 år)
2 955kr/behandling, du sparar 2 180kr per år med abonnemang.

4 område

Ord.pris: 3 950kr/behandling

Abonnemangspris:  1 150kr/månad (under 1 år)
3 450kr/behandling, du sparar 2 000kr per år med abonnemang.

Glabella

När du du tex fokuserar så uppkommer dessa bekymmerslinjer mellan ögonbrynen för att med tiden ge bestående djupa veck. Redan i ung ålder kan man förebygga dessa veck att uppstå i framtiden genom behandling med botox. Om du redan har fått sådana veck så kan dessa försvinna med tiden om du upprätthåller behandlingen med jämna mellanrum (var 3:e månad).

Pannan

När du ofta är glad och har mycket ansiktsuttryck  i kombination med mycket starka muskler uppstår dessa horisontella veck och kan bli bestående linjer även när du inte grimaserar. Botox i pannområdet förebygger att detta ske. Dessutom kan det minska spänningar i pannan som skickar smärtsignaler och orsakar dig huvudvärk.

Kråksparkar

Botox kring ögonen ges för att stoppa linjer som skapas av starka musklerna kring ögonen när du kisar eller skrattar och kan sträcka sig ända ner till kinderna. Om man vill kan man dessutom lyfta ögonbrynen som sänkts av starka muskler vid ögonlocket.

Sura mungipor och haka

Botox kan injiceras i muskler som drar ner mungiporna och kan ge ett ledset intryck trots att man inte är det. På bild 1 till vänster ser man hur den linjen blivit mindre markerat efter botox behandlingen. Denna behandling kan sedan kombineras med fillers för att minska linjerna ännu mer. På denna bilden ses även hur de gropiga formerna på hakan försvinner till och med i avslappnat  läge av hakan efter botox injektion.

Bild 1 till höger visar hur grimaser ändrar hakformen när vi tex äter eller sväljer. Dessa miner minskas mkt  i samband med botox behandling vid både avslappnad och oavslappnad haka och ger en finare och längre form i alla lägen. 

Bunny lines

Ibland uppstår det linjer tvärs över näsan när man skrattar.Dessa kan ge bestående horisontella linjer på näsan. Med hjälp av botox kan man förebygga detta att ske.

Finns dessa redan kan de försvinna med tiden om man underhåller behandlingen.